„TURE De ALPS“ 2016 г.

„ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ“ 2016 г.

проект-приключение-протест
Обиколката на Алпите 2016
Излезте от офиса и живейте сред природата!

След успешно реализираните зелени фото-проекти „TMB – 1“ 2013 г. „Обиколката на Монблан – 2“ 2014 г. и „Портрет на Матерхорн“ 2015 г. Ник Чалдъков се подготвя за нов проект – приклюение, фотоизложба „ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ 2016 г.“

After the successful completion of the green photography projects „TMB – 1“ in 2013,„Tour du Mont Blanc – 2“ in 2014 and „Portrait of Matterhorn“ in 2015 Nick Chaldakov is now getting ready for a new project, the photography exhibition „TURE de ALPS 2016“.

Живот сред природата – IV

Посланието
ЖИВОТ СРЕД ПРИРОДАТА !

Излезте от офиса, от апартамента, от ежедневието, от общоприетото – то е измислено от някой друг и той Ви използва. Живейте живота си, така както Вие искате – не чакайте някой да Ви помогне. Този някой не съществува, но във Вас има невероятни сили. Вие можете да се справите сами, тук и сега, да сте щастливи, здрави и силни!

Какъвто и успех да сте постигнали на земята, никога не се превъзнасяйте от него, защото с идването на смъртта, ще осъзнаете преходността му. Единственото постижение, което остава и има смисъл, е духовното (не душевното!). Това е моето послание към хората. Нека да отворят съзнанието си, да излязат от догмите, от всички ограничения, да послушат великите учители на света, като Петър Дънов, Ошо, Кришнамурти, да четат книги, да се занимават с духовни неща, но никога да не забравят и земното. Нека има баланс между духовното и земното. Който се отдаде само на духовното, стига до психиатрията, който се отдаде само на материалното – до ада. Истината е по средата – трябва да имаме пари, за да живеем добре, но и душа, която да е чиста.

TMB

„ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ“ 2016

60 дни диво палаткуване в едни от най-интересните и труднодостъпни места в Алпите.

ПОДГОТОВКА – Октомври 2015 г. – Юни 2016 г.
ОБИКОЛКАТА НА АЛПИТЕ – 1 Юли – 1 Септември 2016 г.
ПУБЛИКУВАНЕ НА ФОТОГРАФИИТЕ В СПИСАНИЕ ФАР – 1 Октомври 2016 г.
ФОТО ИЗЛОЖБА – Октомври 2016 г.
СТОЙНОСТ НА ПРОЕКТА – 10 000 лева

Това е проект-приключение. В продължение на 60 дни ще живеем само на палатка и в по-голямата част от трека ще бъдем извън къмпинг – „на диво“. Обиколката на Алпите ще включва най-трудната пътека за трекери – високия път от Шамони до Цермат. Пътеката минава на височина от 2000 до 3500 м. Ще се къмпингува на тези височини в дивата природа на Алпите. На места ще се използват къмпинги, където има такива, но те са малко по този път, който обикновено се минава за 14 дни. Ще вървим и по известната трансалпийска пътека GR5. Тя започва от Женевското езеро и стига до Ница, Франция, с преобладаващо диво къмпингуване. Обикновено се минава за около 40 дни. Оставяме си 4-5 дни за почивка, но в останалите 55 дена ще вървим постоянно по алпийските пътеки.

Вече имаме опит с постоянното вървене в Алпите до 33 дни от успешно реализираните ни проекти „ТМБ 2013 г.“ (10 дни),„Обиколката на Монблан – 2014 г.“ (23 дни) и  „Портрет на Матерхорн – 2015 г.“ (33 дни). Обиколката на Алпите ще бъде нашият четвърти планински екопроект, с който искаме да кажем на хората: „Излезте от офисите и големите градове, оставете тривиалното ежедневие на бита и семейството и вървете в планината на височина не по-малка от 1500 м. Така ще разберете кои сте! Ще преодолеете себе си, ще придобиете здраве и сила, които не подозирате, че имате.

Когато започвах с тези проекти не можех да вървя повече от 4-5 дни в планината. Сега мога да вървя с месеци и смятам да продължавам да увеличавам времето, докато напълно престана да живея в измислената от някой друг цивилизация и започна да живея в мой истински свят от мечти, които стават реалност тук и сега!

За реализиране на нашия проект се нуждаем от 10 000 лева. Който желае да помогне, може да го направи като прехвърли сума по избор:

1. PayPal to ID: nickchaldakov @ yahoo.com

2. CROWDFUNDING SITES:
www.indiegogo.com – USA

3. BANK TRANSFER:
UNITED BULGARIAN BANK
IBAN: BG14 UBBS 8002 1402 2545 10
SWIFT CODE (BIC): UBBSBGSF

С поздрави от
Ник +

Повече за проекта TURE DE ALPS 2016
Сайта на проекта TURE DE ALPS 2016

(Visited 282 times, 1 visits today)