КОЙ Е НИКИ ТЕСТА?

 

Niki Testa

• АРТ ФОТОГРАФ
„Не е нужно да се качиш на Еверест, за да направиш уникални фотографии.“
УЧИТЕЛ ПО ФОТОГРАФИЯ
Пикасо: “Аз не рисувам това, което виждам, а това, което мисля.”
• ПЛАНИНСКИ ТЕРЕКЕР
„Живейте сред природата!“
• ТЕСТЕР НА ФОТО и ПЛАНИНСКА ЕКИПИРОВКА
„Сравнението дава истината!“
• ЧОВЕК С ЖИТЕЙСКА ФИЛОСОФИЯ
„Ние сме зависими единствено от собственото си ограничено съзнание.“
• ИЗДАТЕЛ НА СПИСАНИЕ ФАР
списание за фотография и начин на живот

„Начина на живот е по-важен от фотографията.“

 

Когато правя коментари на планинска екипировка искам да споделя, че в тези среди съм известен с псевдонима Niki Testa, имал съм възможност да тествам в последните 10 години екипировка на стойност над 100 000 лв от най-известните фирми на света като Haglofs, Black DiamondMammut, MCR, Berghaus, The North Face, Ortovox, La Sportiva, Millet, ScarpaMontane и други… Искам да споделя своя опит с вас.

Обичам планините и подхождам с уважение към нея. Никога не съм се имал за опитен и внимавам с решенията си. Екипировката е 50 % от успеха. Силата е в духа и тялото, но когато рискът е голям, усилието е безсмислено – екипировката балансира нещата.

Niki Testa

Аз не съм хиперлайтър (планинар, човек който носи минимална екипировка, която е възможно най-лека). Аз съм оптимум лайтър (човек, който носи екипировка, при която съотношение лекота – удобство е максимално балансирано). Тоест, важно е съотношението лекота – удобство. Ако сте хиперлайтър, има вероятност оборудването Ви да е много неудобно и ненадеждно, което ще Ви измори по-бързо и крие риск за здравето. „Хипероптимум” е този баланс, който води до лекота, надеждност и достатъчно удобство, подобно на баланса, постигнат в живота от добрия йога, който води до просветление. Ако сте хипероптимум, в планината ще Ви е леко, приятно и светло на душата. Хиперлайтарите ходят с багаж до 5,5 кг, хипероптимумите – с багаж до 9,5 кг. Максималната разумна раница тежи 12 кг. Възможно е да носите раница до 14 кг за кратко, ден – два. Този уеб сайт е за балансирани и мъдри хора. Той не е за екстремисти, недоказали се в собствените си очи или за хора с комплекси. Тези съвети са за хора, оценяващи човешкия живот високо, както и за хора с духовни стремежи. Спазвайки съветите, Вие ще постигнете хармония в общуването си с природата, щастие, здраве и дълголетие, а защо не и духовно просветление.

 

Живейте сред природата!
Ники Теста © 2014

Повече за Ники Теста тук

(Visited 596 times, 1 visits today)