Mountain Equipment Tupilak – яке шел

 

Mountain Equipment Tupilak Jacket - test

Mountain Equipment Tupilak – яке шел

500 гр.
500 евро
3 слоя GORE-TEX® Pro 80D

+ здраво
+ много удобно
+ водонепропускливо
+ добра кройка
+ водонепропускливи ципове
 за сега не съм открил минуси

Оценка: 6/6

Mountain Equipment Tupilak Jacket - test

Mountain Equipment Tupilak – яке за професионалисти и отдадени аматьори на високата планина. Яке за Еверест! Това яке има всичко необходимо, за да Ви предпази от проливен дъжд и силен вятър. Изработено е от най-новия трислоен GORE-TEX® Pro, който диша 30% повече и излезе на пазара за сезон 2013 – 2014 г.

Mountain Equipment Tupilak Jacket - test

Качулката е голяма и под нея може да се носи каска. Същевременно е удобна и без каска, защото има три места за контрол на формата и обема й. Във вдигнато положение можете свободно да въртите главата си наляво и надясно, подобно на качулката на Bergaus. Чувствате се достатъчно защитени в лошо време. Ръкавите са удобни и достатъчно широки покрай раменете, което дава възможност за свободни движения и удобна работа. Едновременно с това якето е вталено и елегантно.

Mountain Equipment Tupilak Jacket - test

Циповете са водонепропускливи и се движат лесно. Това важи и за циповете на вентилационните отвори под мишниците. Те мога да се отварят и затварят с една ръка при нужда. Разбира се, с две ръце е по-удобно. Велкро лепенките на ръкавите са здрави, но и елегантни. Не закачат каишките на раницата, когато я вдигате или сваляте.

Mountain Equipment Tupilak Jacket - test

Якето има три големи външни джоба и два вътрешни. Единият от външните джобове е напълно водонепропусклив. Фирмата не гарантира, че останалите два не пропускат вода, въпреки че докато аз тествах якето, никога не са протекли. Джобовете са удобни и не издуват якето дискомфортно, както става при повечето модели. Трудно е да се намерят спортни дрехи с такава добра кройка. Дори сред добрите фирми като Haglofs, чиито най-нови якета имах шанс да тествам в Швейцария тази година, кройката е торбеста и неудобна.

Mountain Equipment Tupilak Jacket - test

Платът е средно твърд и може да се каже, че якето диша като Softshel и пази от вода като Hardshel. Това е едно от най-добрите якета, които съм тествал и за сега не съм открил недостатък в модела. Това е моят избор за Hardshel яке. То е включено в списъка на екипировката ми за 2016 г. Останалите коментари са излишни. Ако сте професионалист, цената си струва. Ако сте любител и имате парите – купете го. Mountain Equipment не са мой спонсори, така че можете да бъдете сигурни в моята обективност.

Препоръчвам Ви Mountain Equipment Tupilak!

(Visited 517 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *